Over de bloemkoolrijst en haar familieleden.
over bloemkoolrijst en waarom ik ut-niet-mot
Ik sta graag in de keuken. Daar kijk ik niet op een uurtje of meer. Ik rommel, ik hak, ik snij, ik bak en ik braad. Daar word ik heel blij van. Nieuwe recepten uit proberen, ook zo’n feestje! Nou ja, meestal dan, want soms krijg ik een recept niet voor mekaar…Ik ben ook maar een mens
In haar algemeenheid durf ik gerust te stellen dat ik graag in de keuken sta en dat ik niet op zie tegen een beetje werk. Echter er zijn grenzen. Gisteren vertelde een vriendin mij dat ze bloemkoolrijst had gegeten. Bloemkoolrijst…kom op.
Bloemkoolrijst…???
Ik weet zeker dat bloemkool een groente is en rijst een graan. Hoezo gaat een groente zich ineens voordoen als een graan? Waarom wil een graan doen als of –ie groente is?
De enige overeenkomsten die ik tussen rijst en bloemkool kan bedenken, is dat het allebei voedzaam is. En wit.
Enig googlen leert me dat bloemkoolrijst echt bestaat, je kan het kant en klaar kopen en het zelf maken. (dit is dus de grens uit de eerste alinea) Het is meer bloemkool dan rijst, eigenlijk is het helemaal geen rijst. Er zit geen graankorrel in bloemkoolrijst, alleen fijngemalen bloemkool. Het is koolhydraatarm, begrijp ik inmiddels. Daar heb ik ook een mening over maar ik ben geen voedingsdeskundige dus daar schrijf ik niet over.
Goed bloemkoolrijst is dus fijngesnipperde bloemkool. Geen rijst aan. Ik sta op en pak een pak havermelk uit de koelkast. HAVERMELK ! weer zo een. Haver is een graan, melk is een eiwitrijk drankje…heeft helemaal niks met elkaar te maken…
We worden geconfronteerd met een hele familie van voedingsmiddelen, die iets zijn wat ze niet zijn!
Een soort van buitenechtelijke kinderen van echt eten. Waarom doen we dat ? Mag dat eigenlijk wel. Tenslotte mocht in Nederland de pindakaas wel als naam, maar de pindaboter, die ze in andere landen kennen niet.. Mag iets dat niets met melk te maken heeft, of met rijst, dan wel zo heten?
En wat is er mis met Heerlijke Haverdrank en Bloemkoolsnippers? Het is maar een vraag
lees ook eens: Daar is niets discriminerends aan
Nog nooit gegeten eigenlijk maar wil het wel een keertje proberen
Mijn ouders eten wel een bloemkoolbodem pizza en bloemkoolrijst maar het lijkt me 3 keer niks
Ik snap het probleem niet echt goed…ik denk dat ze er gewoon de gezonde versie van rijst van hebben geprobeerd te maken..
Tja, er wordt nu geëxperimenteetd met eten, daardoor kunnen mensen met intoleranties wel meer eten dan normaal.
Van bloemkoolrijst heb ik wel gehoord, maar nooit zelf gegeten. Je hebt wel een goede vraag, want waarom noemen we dingen zo, terwijl het helemaal niet zo is?
Tja, bloemkoolrijst heet vooral zo, omdat het dan duidelijk is waarvoor je het kan vervangen. Anders snapt toch niemand waar je die rare bloemkool korrels voor moet gebruiken? Hihi
Ik maak regelmatig bloemkoolrijst klaar, tot groot verdriet van mijn kinderen….
Ik ben helemaal geen keukprinses. Bloemkoolrijst daar heb ik nog nooit van gehoord
hier eten wij al heel lang bloemkoolrijst en maak het op verschillende manieren klaar, heerlijk!! en ik maak er ook puree van dat is ook heel erg lekker, aangezien ik geen aardappels mag is dit een prima vervanger