Zo voorkom je dat je hinder ondervindt van incontinentie 

incontinentie

Incontinentie, ook wel urineverlies genoemd, kan een grote invloed hebben op je zelfvertrouwen. Het kan leiden tot vervelende geurtjes om je heen, of bijvoorbeeld tot vochtige plekken in je broek. Iets wat je wilt voorkomen! Aan incontinentie kun je in de basis weinig doen, het hoort bij het ouder worden. Al komt incontinentie niet uitsluitend bij ouderen voor; ook jongere groepen mensen kunnen hiermee te maken krijgen. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen om de gevolgen van urineverlies zo beperkt mogelijk te houden. Kijk bijvoorbeeld eens naar Tena incontinentiemateriaal. Dit hulpmiddel vangt de urine op en neutraliseert vervelende geurtjes. 

Incontinentie niets om je voor te schamen


Het gebruik van een hulpmiddel als Tena Lady of incontinentie in algemene zin, is niets om je voor te schamen. Zoals reeds aangehaald, kan iedereen hiermee te maken krijgen. Bij oudere vrouwen, voornamelijk in de overgang, kan dit het gevolg zijn van het zwakker worden van de sluitspier van de blaas. Niet alleen vrouwen hebben te maken met een zwakker wordende sluitspier; ongewenst urineverlies komt ook bij mannen voor. Daarbij zal de bekkenbodemspier van vrouwen verzwakken rond de overgang, als gevolg waarvan de baarmoeder naar beneden zakt. Dit leidt tot een toenemende druk op de blaas, wat de kans op urineverlies verder vergroot. 

Tip: je bestelt deze hulpmiddelen heel eenvoudig online. Veel mensen vinden het een (te) grote stap, wanneer zij hun incontinentiemateriaal bij een drogisterij in het dorp of de wijk moeten kopen. Daar komt bij dat het aanbod aan incontinentiemateriaal online groter is. De diverse opties verschillen onder meer in de dikte van het materiaal. 

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben er last van

Incontinentie is bepaald niet uniek, alleen in Nederland al hebben meer dan 1,5 miljoen mensen ermee te maken. Er zijn verschillende vormen van incontinentie. Naast incontinentie in de vorm van ongewenst urineverlies, kan er ook sprake zijn van ontlastingsincontinentie. Een huisarts kan een diagnose stellen, wanneer je last hebt van de symptomen ervan. Bij deze vormen van incontinentie kunnen verschillende prikkels voor het daadwerkelijk verliezen van urine of ontlasting zorgen. Zo is de kans hierop groter bij hard lachen of bijvoorbeeld het tillen van een zwaar voorwerp. Ook niezen kan ervoor zorgen dat je urine verliest. Evenals dat het voorkomt dat mensen op oudere leeftijd ieder half uur tot uur naar het toilet moeten en hierbij mogelijk net te laat zijn. 

lees ook: van muziek je beroep maken

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)