Afkicken in Zuid-Afrika: een nieuwe start in een inspirerende omgeving

Afkicken in Zuid-Afrika: een nieuwe start in een inspirerende omgeving

Mensen die worstelen met een verslaving, hebben er baat bij om een afkicktraject te volgen in een andere stad, of zelfs een ander land. Het is goed om even weg te zijn uit de vertrouwende omgeving, waar men per slot van rekening ooit verslaafd is geraakt. Diverse klinieken in Nederland bieden deze optie aan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een behandeling in Zuid-Afrika te volgen.

Ervoor kiezen om af te kicken in Zuid-Afrika is een grote stap. Je reist daarvoor de halve wereld over en bent ver weg van je geliefden en je vertrouwde omgeving. Toch kan het nodig zijn om hiervoor te kiezen. Als een ambulante dag- of avondbehandeling in Nederland namelijk niet meer werkt, dan zou het zelfs een van de laatste opties kunnen zijn. De Nederlandse GGZ-instelling Recovery MHC biedt de optie aan om in hun kliniek in Zuid-Afrika een afkicktraject te volgen. Dit is een traject dat zes weken duurt en dat strikt en intensief is. De kliniek stemt daarbij de behandeling helemaal af op de persoonlijke wensen van de persoon die behandeld wordt. Er wordt hierbij gebruikgemaakt van bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie en inzichtgevende psychotherapie, maar ook het welbekende 12 stappen programma wordt ingezet. Doordat deze therapie wordt gegeven in Zuid-Afrika zit je op een inspirerende locatie in Kaapstad, waarbij je als extra bonus ook nog eens een prachtig uitzicht hebt.

Zuid-Afrika als inspirerende omgeving

Zuid-Afrika biedt een unieke omgeving, die bij kan dragen aan het herstelproces. Het is een land met natuurlijke schoonheid, uitgestrekte landschappen, prachtige kustlijnen en bijzondere natuurreservaten. Dit alles draagt bij aan een sfeer van rust en welzijn. Een dergelijke omgeving is essentieel als iemand wil herstellen van een verslaving. Dat is ook nodig, want afkicken in een ander land kan behoorlijk confronterend en intensief zijn.

Wat een behandeling in Zuid-Afrika precies inhoudt

Maak je de keuze om je door Recovery MHC te laten behandelen in Zuid-Afrika, dan kies je voor een intensief behandeltraject, dat uit meerdere verschillende soorten therapie bestaat. De kliniek heeft een multidisciplinair team klaarstaan dat een behandeling uitvoert volgens de effectieve methode van het 12 stappen programma. Hierbij ga je in een groep aan de slag, met mensen die met dezelfde problematiek worstelen als jij. Zo kan je sparren met mensen die weten wat je doormaakt en die er graag samen met jou voor zorgen dat jullie allemaal van jullie problemen afkomen. Daarnaast kijken de therapeuten ook naar de onderliggende problematiek. Wat is er de reden van dat het allemaal in eerste instantie mis is gegaan? Naast de intensieve therapie is er ook meer dan genoeg tijd om te ontspannen. Zo is er een fitnessruimte en een zwembad aanwezig bij de kliniek. De mooie omgeving is dan natuurlijk de kers op de taart.

Wat houdt een 12 stappen programma precies in?

Het 12 stappen programma is een vorm van therapie die door de jaren heen al heel veel mensen heeft geholpen. Het is ooit ontwikkeld als onderdeel van het programma van de Anonieme Alcoholisten en bleek al snel zeer effectief. Het bestaat uit twaalf duidelijke stappen, die voor iedereen hetzelfde zijn. Deze stappen omvatten onder andere het erkennen dat je een probleem hebt en toegeven dat je hier hulp bij nodig hebt, deze hulp aanvaarden en een balans van je leven opmaken. Ook ga je hierbij onderzoeken wat je tekortkomingen en zwakheden zijn, je bereid tonen om aan je gedrag te werken en proberen het weer goed te maken met de mensen die je ooit gekwetst hebt door je verslaving. Ook moet je proberen om stilte in je leven te creëren, door middel van meditatie of gebed, en proberen je ervaringen over te brengen aan lotgenoten.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)