Aan het thuiswerken? Let op het veranderd gebruik van je belbundel!
Ben jij door de coronamaatregelen aangewezen op thuiswerken? Dat heeft natuurlijk zo z’n voordelen en z’n nadelen, en het is zeker niet voor iedereen. Het betekent dat je je routines een beetje opnieuw moet uitvinden. Die veranderde situatie kan er ook voor zorgen dat de manier waarop en mate waarin je gebruikmaakt van je mobiele belbundel verandert. Dat kan ertoe leiden dat actie noodzakelijk is om onnodig te veel betalen te voorkomen. Bij veel sim only abonnementen is dit tussentijds mogelijk.
Meer bellen
Even overleggen met je collega’s gaat niet meer vanzelf als je opeens moet gaan thuiswerken. Het gevolg is dus dat je vaker de telefoon pakt om een collega te spreken te krijgen. Dit zorgt er – wellicht ongemerkt – voor dat je aanzienlijk meer belminuten gaat verbruiken dan je normaliter deed. Dit is wel iets om in de gaten te houden. Kom je namelijk boven het tegoed van je belbundel uit, dan betaal je aanzienlijk hogere tarieven voor het bellen. Merk je dat je bundel te klein begint te worden, probeer hem dan naar boven bij te stellen. En probeer de kosten te declareren bij je baas, natuurlijk!
Minder internetten
Tegenover het grotere verbruik van belminuten bij thuiswerken staat natuurlijk wel dat je waarschijnlijk minder gebruikmaakt van je mobiele datategoed. Je bent niet meer onderweg om naar je werk te komen, dus je hoeft je onderweg in de bus of trein niet te vermaken met Spotify of Netflix en je hoeft ook niet te appen en dergelijke op de mobiele internetverbinding. Thuis zit je immers de hele dag op je eigen wifi, en dan verbruik je geen mobiele data. Hier bestaat dus het risico dat je onnodig veel betaalt voor je belbundel, omdat je er een noemenswaardig deel niet van gebruikt. Ook dan is het fijn als je de bundel tijdelijk kunt aanpassen zodat je minder mobiel datategoed ‘koopt’.
Besparen met het hele gezin
Wist je trouwens dat je er voordeel uit kunt halen als je huishouden uit meerdere personen bestaat? Je kunt namelijk gebruikmaken van abonnementen met groepskorting. Omdat je dan met meerdere personen tegelijkertijd (bijvoorbeeld dus je partner en je kinderen) telefoonabonnementen afsluit bij dezelfde provider, kun je van een korting gebruikmaken. Een voorbeeld hiervan is de Samen Korting bij Simyo. Dit is vooral praktisch als je zelf alle nummers in het abonnement wilt en kunt beheren. Ben je alleenstaand, dan kun je ook overwegen of je moeder of vader op leeftijd erbij gebaat zou zijn als jij zijn of haar abonnement zou beheren. Het levert immers korting op voor beiden.
Bewustzijn van je verbruik en of je minder zou kunnen betalen kan dus helemaal geen kwaad, want er is zeker een kans dat je te veel betalen kunt voorkomen. Zeker in deze economisch onzekere tijden is het niet onverstandig om met de kaasschaaf over je uitgaven heen te gaan om een wat grotere financiële buffer op te bouwen.
lees ook : badkamer geheimen
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!