5 apps om je uitgaven bij te houden
Een van de meest genoemde goede voornemens voor het nieuwe jaar is geld besparen. Besparen kun je eigenlijk maar op één manier doen: door je uitgaven zoveel mogelijk te beperken. Maar wat als je niet precies weet hoe je dat moet doen? Daarvoor gebruik je gewoon een app. Met déze 5 apps kun je eenvoudig je uitgaven bijhouden. Zo zie je al snel waar je op kunt besparen in 2020.
manieren om je uitgaven bij te houden
- Spendo
Spendo is een praktische app die werkt met een eenvoudig invoersysteem. Bij elke uitgave die je doet, vul je in waar je het geld aan besteedt. Vaste uitgaven, zoals bijvoorbeeld je telefoonabonnement, kun je apart invoeren en maandelijks herhalen. Valt het op dat je voor bepaalde diensten best veel betaalt? Dan is het tijd om over te stappen. Kies bijvoorbeeld voor een Sim Only abonnement van Simyo. Daarmee heb je een ruime bundel, maar bespaar je wel flink op je telefoonkosten.
2. Financieel
De app ‘Financieel’ is vooral bedoeld voor het invoeren van de vaste lasten. Je creëert zo een handig maandoverzicht. Je kunt precies zien welke vaste kosten je al betaald hebt en welke nog niet. Zodoende kun je ook sneller zien welk budget je nog over hebt voor deze maand. Je kunt ook eenmalige uitgaven instellen, dus de app kan ook dienstdoen als huishoudboekje. Met de app ‘Financieel’ zie je het snelst op welke vaste lasten je kunt besparen. Het is verstandig om je Sim Only te vergelijken om te zien of je kunt besparen op je telefoonkosten. Vergelijk verder ook je energiekosten eens met andere leveranciers en kijk of je kunt besparen op andere vaste lasten.
3. Moneypro
Moneypro is een professionele app, die je moet kopen. Hij is wel handig, want je kunt er al je kosten, uitgaven en inkomsten in zetten. Bovendien kun je met de app verschillende bankrekeningen in het overzicht opnemen. De app is niet alleen privé heel handig, maar kan ook zakelijk worden gebruikt. Neem je een abonnement op de GOLD-versie, dan kun je de app laten samenwerken met je bankieren-app. Je kunt dan nog gemakkelijker en sneller je facturen betalen. Bovendien is Moneypro dan gesynchroniseerd met je rekeningen en worden afschrijvingen meteen in de app opgenomen.
4. MijnGeldzaken huishoudboekje
Wie weet ken je AFAS Personal wel. Dat is namelijk het bekendste huishoudboekje van Nederland. De naam is vorig jaar veranderd naar ‘MijnGeldzaken huishoudboekje’. Deze app heeft een gewone versie en een pro-versie. Toch is de gewone versie meestal ruim voldoende voor wat je wilt. Je kunt alle inkomsten en uitgaven gemakkelijk invoeren in de app. Vervolgens kun je in grafiekjes en overzichten zien hoe het staat met je financiële situatie.
5. Huishoudboekjes van banken
Er zijn diverse banken die een app hebben gemaakt om huishoudelijke uitgaven bij te houden. Soms zijn die huishoudboekjes geïntegreerd in de internetbankieren-app. Bij Rabobank, Knab en ABN Amro kun je bijvoorbeeld je geldzaken in een huishoudboekje zetten. Je hebt dan eigenlijk (bijna) alle voordelen van een losse app, maar dan geïntegreerd op de plek waar je al je geldzaken ook in de praktijk uitvoert. Je moet wel lid zijn van de betreffende bank om gebruik te kunnen maken van de app.
Je uitgaven bijhouden lijkt niet zoveel bijzonders. Wat heeft het voor zin? Toch zul je al snel ontdekken dat je veel geld kunt besparen. Misschien schrik je wel van de hoeveelheid geld die je ongemerkt uitgeeft. Vaak zorgt alleen het bijhouden van de uitgaven al voor een veranderingen in het uitgavenpatroon, omdat je beter nadenkt over je waar je je geld aan besteedt. Zo is het ook gemakkelijker om je goede voornemen voor 2020 vol te houden en meer te bezuinigen.
lees ook: stedentrips maken
Ik denk niet dat het werkt je uitgaven zo bij te houden, en eerlijk gezegd nog meer App’s op mijn Smartphone zie ik ook niet zitten