Artikel: MICHAEL KORS CASUAL CHIC EN TIJDLOZE...

Je kan deze pagina zien op http://vrouwenpower.nl/content/775-MICHAEL-KORS-CASUAL-CHIC-EN-TIJDLOZE-ELEGANTIE-Door?

Lees meer

Onderzoek: meisjes vinden seksuele intimidatie...

Uit Brits onderzoek blijkt dat jonge meisjes seksuele intimidatie als 'normaal' bestempelen en het zien als een onderdeel van onze maatschappij. "Daardoor leggen vrouwen veel te weinig klacht neer en durven ze niet in te gaan tegen ongepast gedrag", stelt de...

Lees meer

Artikel: Recept van de dag

Je kan deze pagina zien op http://vrouwenpower.nl/content/769-Recept-van-de-dag

Lees meer

om een goed humeur van te krijgen

Van dit schattige filmpje van een peuter in bad en 2 nieuwsgierige honden , kreeg ik spontaan een goed humeur!

Lees meer

zo wil ik wel eens tomaten snijden

Dit geestige instructie-filmpje kwam ik tegen.Ik weet niet of het werkt, maar ik ga het zeker eens proberen!

Lees meer

Keuze stress

Een tijdje terug had ik me opgegeven als bloeddonor. Ik werd daarop aangesproken, en als ik de mensheid kan redden, dan zal ik het niet laten. Dus ik gaf me op, ook al word ik lichtelijk onpasselijk van naalden die in aderen ( mijn aderen) worden geprikt. Maar goed, je wordt niet zomaar een held. Vorige week werd ik gebeld: ze...

Lees meer
Content Slider provided by vBSlider v3.0.1 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
+ Nieuwe reactie
Resultaten 1 tot 6 van 6

Topic: Opdracht 4 vragenspel team 2

  1. #1

    Standaard Opdracht 4 vragenspel team 2

    ~susanna~ en Zon dit is jullie topic.
    Jullie moeten vragen beantwoorden over Portugal, Bulgarije en Finland.
    Zorg dat jullie zorgvuldig de vragen beantwoorden. Hoe dat zie je in het opdracht topic (lees die goed door)

    Ik zal per post de landen posten
    Ik zal mezelf niet snel voorbij rennen, daar is mijn conditie veel te slecht voor!

  2. #2

    Standaard Re: Opdracht 4 vragenspel team 2

    Portugal

    Vraag 1

    Hoeveel Formule 1 rijders zijn er in totaal geweest in alle jaren ?

    A. 0
    B. 1
    C. 2
    D. 3

    Vraag 2

    Welke Portugeese artiest stond als laatste op nummer 1 in de top 40?

    A. Nunno Bettencourt (extreme)
    B. Nelly Furtado
    C. Dolce Pontes
    D. Lucenzo

    Vraag 3

    Hoe wordt een provinciale weg aangeduid in Portugal ?

    A. AE
    B. NE
    C. IP
    D. IC

    Vraag 4

    In hoeveel steden werd het EK voetbal in 2004 gespeeld ?

    A. 6
    B. 8
    C. 10
    D. 12

    Vraag 5

    Wat is de vertaling van het woord ''enxaqueca'' ?

    A. Migraine
    B. Extra
    C. Espresso
    D. Evenwicht

    Vraag 6

    Wat zijn de openingstijden van het museum Museu do Centro de Arte Moderna

    A. Ma t/m Zo 10h - 17h
    B. Ma t/m Za 10h - 17h
    C. Di t/m Zo 10h - 17h
    D. Di t/m Za 10h -17h

    Vraag 7

    In welk jaar wedr het stoffelijk overschot terug gebracht naar Portugal.

    A. 1469
    B. 1524
    C. 1530
    D. 1539

    Vraag 8

    Welk type vliegtuig crashde in 1992 in Faro ?

    A. DC-10
    B. DC-11
    C. Boeing 747
    D. Boeing 757

    Vraag 9

    Welke port soort is nooit erkend als een officiele port ?

    A. Ruby Port
    B. Crusted Port
    C. Tawny Port
    D. Vintage port

    Vraag 10

    Welke camping heeft de duurste accomodatie via Vacansoleil ?

    A. Rio Alto
    B. Turiscampo
    C. Costa de Caparica
    D. Quateira

    Vraag 11

    Wat is de Igreja de Bom Jesus de Monte ?

    A. Een berg met een panorama uitzicht.
    B. Een berg waarbij portugezen elke zondag met de gehele familie gaan picknicken
    C. Een berg met een kathedraal bovenop
    D. Een berg dat in een natuurgebied ligt

    Vraag 12

    Wat is de snelste tijd als je met de auto van Braganca naar Vila do Bispo rijdt?
    [volgens normale omstandigheden]

    A. 7h 58m
    B. 7h 59m
    C. 8h 05m
    D. 8h 33m

    Vraag 13

    Hoe heet de brug met 2 dekken die in Porto is?

    A. Domenica Louiso
    B. Louiso del Porto
    C. Kanuiso de Melko
    D. Dom Louis I

    Vraag 14

    Wat kost een kaartje bij aqualand in de algarve voor 1 volwassenen in 2011?

    A. 16 euro
    B. 20 euro
    C. 24 euro
    D. 28 euro

    Vraag 15


    Wat is het telefoon nummer van de Nederlandse ambassade in Lissabon. Als je vanuit Nederland beld?

    A. ++351 21-3914000
    B. ++351 21-3914300
    C. ++351 21-3914600
    D. ++351 21-3914900

    Vraag 16

    Hoeveel km2 is het eiland Pico groot ?

    A. 447 km2
    B. 173 km2
    C. 180 km2
    D. 449 km2

    Vraag 17

    Wat gebeurde er op 1 november 1755 in Portugal ?

    A. De bevolking kwam in opstand en dode de toenmalige koning Jozef I
    B. Portugal werd bevrijd van de franse bezetting
    C. Portugal gaf hun volk als eerste in de wereld geld als betaalmiddel
    D. Er was een enorme aardbeving


    Vraag 18

    Tegen welke 4 Nederlandse clubs heeft Porto in europees verband gevoetbald ?

    A. PSV, Feyenoord, Ajax en Az
    B. PSV, Feyenoord, Ajax en Vitesse
    C. PSV, Feyenoord, Ajax en Utrecht
    D. PSV, Feyenoord, Ajax en Groningen

    Vraag 19

    In welke stad staat de fontijn Largo de Camões ?

    A. Elvas
    B. Fatima
    C. Leiria
    D. Ponte de Lima

    Vraag 20

    Wat is het verschil tussen de fado soorten Lissabon stijl en de Coimbra stijl ?

    A. Bij de Lissabon stijl is er een solist die zingt terwijl bij de Coimbra stijl dit in een groep wordt gedaan.
    B. De Lissabon stijl is instrumentaal en de Coimbra stijl niet.
    C. De Coimbra stijl wordt door het hele land gespeeld terwijl de Lissabon stijl alleen in Lissabon mag gespeeld worden.
    D. De Coimbra stijl was in de 18e eeuw gespeeld de Lissabon stijl pas na 1900.

    Vraag 21

    Door hoeveel rivieren wordt het eiland Madeira gespleten ?

    A. 1
    B. 2
    C. 3
    D. 4

    Vraag 22

    Wanneer is het festival Dos santos popular ?

    A. 1 juli
    B. 1 Augustus
    C. 23 juni t/m 30 juni
    D. 23 juli t/m 30 juli

    Vraag 23

    Hoeveel kilometer is de kustlijn van Guarda ?

    A. 0
    B. 2
    C. 4
    D. 8

    Vraag 24

    Op welk circuit word er in Protugal gereden met de WTCC competitie

    A. Autodromo de algarve Portimao
    B. Autodromo Estoril
    C. Cirquito Boavista
    D. Cirquito vasco sameiro

    Vraag 25

    Welke portugees won in 1998 een nobelprijs ?

    A. Jose Saramago
    B. Joaquim Almeida
    C. Antonio Silva
    D. Tomas Taveira

    Vraag 26

    In welke 4 landen wordt er naast Portugal ook officieel Portugees gesproken?

    A. Brazilië, Bolivia, Guinee-Bissau en Mauritius
    B. Brazilië, Sao Tome, Paraguay en Zambia
    C. Brazilië, Uruguay, Angola en Macau
    D. Brazilië, Kaapverdië, Mozambique en Oost Timor

    Vraag 27

    Wat was het enigste automerk van Portugal die ooit werd gemaakt?

    A. Panoz
    B. Adamo
    C. UMM
    D. Venturi

    Vraag 28

    Hoeveel districten heeft Portugal ?

    A. 14
    B. 16
    C. 18
    D. 22

    Vraag 29

    Wie is de Huidige eigenaar van het kasteel Almourol ?

    A. Portugeese leger
    B. Gemeente van Almourol
    C. Portugeese kerk
    D. Sophia de Mello Breyner Anderson

    Vraag 30

    Wat was de achterstand van Joaquim Agosthino op Joop Zoetemelk in de tour de france van 1980 ?

    A. 12m 24s
    B. 15m 37s
    C. 16m 16s
    D. 20m 45s
    Ik zal mezelf niet snel voorbij rennen, daar is mijn conditie veel te slecht voor!

  3. #3

    Standaard Re: Opdracht 4 vragenspel team 2

    Bulgarije:

    1: Ik wil naar een jazz festival, in welke maand moet ik gaan?
    a- december
    b-mei
    c-augustus
    d-juli

    2: Uit hoeveel gebouwen bestaat deze kerk:
    http://i2.photobucket.com/albums/y25/kuzzzje/vraag1.jpg
    a-3
    b-7
    c- 1
    d-2

    3: wat was zo dik dat het gedragen kon worden in een kledingstuk?
    a-yoghurt
    b-wijn
    c-azijn
    d-olijfolie

    4:Wat is het meest opkmerkelijke verschil in lichaamstaal vergeleken metdie van ons
    a-knikken als men nee bedoelt en hoofd schudden als men ja bedoelt
    b-middelvinger voor het begroeten
    c- tik op de billen bij een eerste date
    d-snot eten in bijzijn van anderen getuigd aanzien

    5:Bulgarije heeft heel veel inheemse planten die nergens op deze aardete vinden zijn, dit zijn oa:
    a-Balkan viooltje, Rhodope tulp en de Sofia margriet
    b-Rhodope tulp, Pilaprimroos en de Sofia margriet
    c-Balkan narcis, Rhodope viooltje en de Pilaprimroos
    d-Rhodope tulp, Pilaprimroos en Balkan viooltje

    6:Wat vind ik vooral in Pavel Banya,Hissarya, Velingrad, Momin Prohod
    a-zoutmijnen
    b-kuuroorden en spa resorts
    c-druiventeelt
    d-amandelbomen

    7:Wie is deze meneer?
    http://i2.photobucket.com/albums/y25/kuzzzje/vraag7.gif

    a- Mincho Kolev Neichev
    b-Zjeljoe Mitev Zjelev
    c- BozidarDimitrov
    d-Petur StafanovStojanov

    8: Hoeveeltoeristen bezochten Bulgarije in 1997?
    a-ca 2,4 miljoen
    b-ca 2,6 miljoen
    c-ca 2,5 miljoen
    d-ca 2,7 miljoen

    9: Wat is het gemiddelde maandsalaris voor de Bulgaarse burger.
    a-ongeveer 400 euro
    b-ongeveer 160 euro
    c-ongeveer 320 euro
    d-ongeveer 210 euro

    10:Hoe is de leider van de Binnenlandse Revolutionaire Organisatie omhet leven gekomen?
    a-verdrinking
    b-doodgeschoten
    c-hartaanval
    d-ophanging

    11:Welk bedrag aan herstelbetalingen moest Bulgarije afstaan aan andere landen na de 2e WO?
    a-75 miljoen dollar
    b-70 miljoen dollar
    c-65 miljoen dollar
    d-60 miljoen dollar

    12:Welke eisen moet een presidentskanditaat minstens hebben?
    a- haar hebben en minimaal 200.000 dollar op de bank hebben
    b-minstens 40 jaar zijn en minimaal 5 jaar in Bulgarije gewoond hebben
    c-minstens 45 jaar zijn en minimaal 10 jaar in Bulgarije gewoond hebben
    d-minstens 50 jaar zijn en minimaal 12 jaar in Bulgarije gewoond hebben

    13:Welke olie wordt voornamelijk ge-exporteerd?
    a-amandel olie
    b-olijfolie
    c-smeer olie
    d-rozenolie

    14:Wat staat er buiten, links van de hoofdingang?
    http://i2.photobucket.com/albums/y25...je/vraag14.jpg
    a-standbeeld van de godin van de wijsheid 'Sofia'
    b-het graf van Ivan Vazov
    c-het monument met de eeuwige vlam
    d-het monument van de Onbekende Soldaat

    15: In welk gedeelte leeft de grootste gemeenschap Roma zigeuners?
    a-Plovdiv
    b-Sofia
    c-Pernik
    d-Veliko Turnovo


    16. Welk monument is niet in 1979 toegevoegd aan de lijst van werelderfgoed van Unesco?

    A. Ruiter van Madara
    B. Kerk van Bojana
    C. Rotskerken van Ivanovo
    D. Oude centrum van Nessebar

    17. Wat betekent Стара Планина?
    A. Oud schiereiland
    B. Grote zee
    C. Oude berg
    D. Mooi uitzicht

    18. Welk antwoord is onjuist?
    A. Bulgaren vasten elk kwartaal
    B. Bulgaren vasten een maand voor kerst
    C. Vasten voor Bulgaren is een manier om de ziel te reinigen
    D. Vasten voor Bulgaren is een manier om in vorm te zijn voor een groot feest

    19. Wat is Рилски Манастир?
    A. Een tempel
    B. Een gevangenis
    C. Een gerechtsgebouw
    D. Een klooster

    20. Tijdens de kwalificatiewedstrijden van welk wereldkampioenschap voetbal trok Bulgarije zich terug?
    A. WK 1986
    B. WK 1972
    C. WK 1956
    D. WK 1938

    21. Wat kost dit huis? [img]
    http://i2.photobucket.com/albums/y25/kuzzzje/vraag6.jpg[/img]
    A. 14.500 euro
    B. 15.500 euro
    C. 16.500 euro
    D. 17.500 euro

    22. Hoe moet je proosten in Bulgarije?
    A. Je moet naar de grond kijken, je glas omhoog richten en ‘Naz Drave’ zeggen.
    B. Je moet de mensen aankijken, je glas naast je houden en ‘Naz Drave’ zeggen.
    C. Je moet de mensen aankijken, je glas omhoog richten en ‘Naz Rave’ zeggen.
    D. Je moet de mensen aankijken, je glas omhoog richten en zegt ‘Naz Drave’.

    23. Hoeveel appartementen met 1 slaapkamer heeft dit hotel? [img]
    http://i2.photobucket.com/albums/y25/kuzzzje/vraag8.jpg[/img]
    A. 50
    B. 187
    C. 15
    D. 339

    24. Wat deed de premier van Bulgarije voordat hij premier werd?
    A. Hij was burgemeester van Boedapest
    B. Hij was burgemeester van Boekarest
    C. Hij was burgemeester van Sofia
    D. Hij was burgemeester van Skopje
    25. Wat doet deze man?
    A. Hij is minister van Cultuur
    B. Hij is aandeelhouder in de Bulgaarse ‘Wall Street’
    C. Hij is een belangrijke wetenschapper
    D. Hij is bankdirecteur van de Bulgaarse bank

    26. Om wat werd door de Bulgaren gevochten in de Middeleeuwen?
    A. Het Byzantijnse rijk
    B. Thracië
    C. Het Bulgaarse rijk
    D. Constantinopel

    27. Uit welke landen kwamen de soldaten die in 1918 Bulgarije versloegen?
    A. Servië, Italië, Griekenland, Frankrijk en Groot-Brittannië
    B. Servië, Griekenland, Turkije, Frankrijk en Groot-Brittannië
    C. Griekenland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Tsjechië en Hongarije
    D. Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland en België

    28. Wat betekent dit: добрата жена?
    A. Man
    B. De man
    C. De goede vrouw
    D. Goede vrouw

    29. Banater Bulgaren zijn over het algemeen:
    A. Latijns
    B. Katholiek
    C. Gezaghebbers
    D. Hoog opgeleid

    30. Wat is hier uitgeschreven?:
    Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Те са надарени
    с разум и съвест и следва да се отнасят
    помежду си в дух на братство
    A. Het 7e amendement
    B. Art. 1 van de universele verklaring van de rechten van de mens
    C. Art. 1 van de nationale grondwet
    D. Het 6e amendement
    Ik zal mezelf niet snel voorbij rennen, daar is mijn conditie veel te slecht voor!

  4. #4

    Standaard Re: Opdracht 4 vragenspel team 2

    Finland:

    1. Wat is de oppervlakte van Finland?
    a. 328.145 km²
    b. 338.147 km²
    c. 338.145 km²
    d. 328.147 km²

    2. Finland wordt wel eens 'het land van de ……. ……..' genoemd.
    Welk antwoord hoort op de puntjes?
    a. duizend meren
    b. duizenden meren
    c. 188.000 meren
    d. meer dan 180.000 meren

    3. In welke Finse stad staat een monument ter herdenking van de evacuaties van kinderen tijdens de oorlogsjaren van 1939-1945?
    a. Rovaniemi
    b. Helsinki
    c. Haparanda
    d. Tuusula

    4. Hoeveel kinderen werden er ongeveer geëvacueerd naar Zweden tijdens de oorlog van 1939-1945?
    a. 60.000
    b. 63.000
    c. 67.000
    d. 70.000

    5. In 1868 werd een expeditie opgezet voor het zoeken naar goud in de rivieren van Fins lapland. Het meest opvallende resultaat van de zoektocht was de ontdekking van goud in de Ivalojoki Rivier, maar waar bij die rivier?
    a. Ruikan mutka
    b. Kultala
    c. Ritakoski
    d. Nulkkamukka

    6. In 1945 vonden de drie gebroeders Ranttila goud in de lager gelegen zijtakken van de Morgamoja Rivier, maar welk van de voornamen behoort NIET tot een van de broers?
    a. Niilo
    b. Otso
    c. Uula
    d. Veikko

    7. Tegenwoordig wordt het midzomerfeest gevierd tussen 20 en 26 Juni, maar op welke dag werd het feest origineel gevierd?
    a. 21 Juni
    b. 22 Juni
    c. 23 Juni
    d. 24 Juni

    8. Wat wordt er traditioneel veel gegeten tijdens het midzomerfeest?
    a. Zalm
    b. Lam
    c. Haring
    d. Rendier

    9. Wat is nimipäivä?
    a. Dag van de Finse taal.
    b. Dag van de Finse literatuur.
    c. Naamdag.
    d. Nationale veteranendag.

    10. Het Finse volkslied is origineel geschreven in een andere taal dan Fins, wat was deze?
    a. Zweeds
    b. Noors
    c. Deens
    d. Russisch

    11. Van wie is de Finse tekst voor het volkslied?
    a. J.L. Runeberg
    b. Paavo Cajander
    c. Fredrik Pacius
    d. Lauri Hämäläinen

    12. De melodie van het Finse volkslied wordt ook gebruikt voor een ander volkslied, van welk land is dit volkslied?
    a. Noorwegen
    b. Zweden
    c. Estland
    d. Letland

    13. Seitsemän is een Fins telwoord, welk nummer is het eigenlijk?
    a. 7
    b. 10
    c. 13
    d. 17

    14. Welke president van Finland is dit?
    a. Lauri Kristian Relander
    b. Juho Kusti Paasikivi
    c. Pehr Evind Svinhufvud
    d. Kyösti Kallio

    15. Wat is het maximale ambtstermijn van een Finse president?
    a. 8 jaar
    b. 10 jaar
    c. 12 jaar
    d. 14 jaar

    16 Wie is de president van Finland?
    a.Lauro Torni.
    b.Johannes vierlingen
    c.Sauli Ninisto
    d. Tarja Halonen.

    17. Wat was het weer in Finland op 14 februari in het gebied Ruka?
    a. 10 graden.
    b. -13 graden.
    C -5 graden.
    D -15 graden?

    18 Hoeveel procent was niet religieus in 1950 in Finland?
    a. 20,3 %
    b. 5,8 %.
    C 2,7 %
    D 10%.

    19.Op welk autonome eilanden groep is de voertaal alleen zweeds?
    A Aland.
    B Gyrosstatia.
    C Winondi.
    D Prinskila.

    20.Wat betalen gezinnen die lid zijn van de Nederlands vereniging Finland in Finland aan contributie?
    A 10 euro.
    B 15 euro.
    C 20 euro.
    D 36 euro.

    21.Op 26 april vorig jaar gingen twee vrienden on tour met het mc paspoort. Ze deden een rondreis van een jaar door 11 europese landen. In elk land gingen ze aan de slag in een mc Donald . Hoeveel journalisten volgen hun en wat is het land voor Finland en na Finland in de route ?
    A 3 journalisten, zweden en lapland.
    B 2 journalisten , Denemarken en zweden.
    C 1 journalist , duitland , Denemarken.
    D 2 journalisten, Denemarken en Rusland.

    22. Hoeveel bedroeg de totale omzet in 2008 in de kinderopvang sector in Finland voor de buitenschoolse opvang?
    a. 730 miljoen.
    B 2062 miljoen.
    c. 3472 miljoen.
    d. 680 miljoen.

    23 Finland dating is een dating site in Finland. Wat zoekt profile Willehard op deze site en hoe oud is hij?
    a. 63 jaar en hij zoekt vrouwen tussen 20 en 50 jaar oud.
    B 61 jaar en hij zoekt vrouwen tussen 37 en 50 jaar oud.
    c. 58 jaar en hij zoekt mannen tussen 40 en 60 jaar oud.
    D 60 jaar en hij zoekt mannen en vrouwen tussen 37 en 50 jaar oud.

    24.Je wilt weg naar Finland . Met welke Finse maatschappij kan je een vliegticket boeken voor 221 euro en op welke dagen zijn deze oa beschikbaar?
    a. Klm royal ducht lines, 13/14/15 september.
    b. Finair 14/15./16 september.
    C Finair 13/14/16 september.
    D Geen van allen zijn juist.

    25 Afgelopen Dinsdag is een automobilst aangehouden in Maaninka in Finland. Hij viel op door zijn rijgedrag. De automobilist had een hoog alcoholpromilage in het bloed. Hoeveel was dit?
    a. 3,7 promille.
    B 2,8 promille.
    C 4,7 promille.
    D 1 promolle.

    26. Mogen vrouwen baren in een sauna en mag men mensen opbaren in een sauna in Finland?
    a. Beide mag niet.
    B baren wel opbaren niet.
    C opbaren wel baren niet.
    D beide mag.

    27
    Welke auto werd het meest verkocht tussen 1970 en 1973 in Finland?
    a. Seat 600.
    B Volkswagen golf.
    c. Nissan micra.
    d. Peugeot 500.

    28.Wat is de bevolkingsdichtheid in Finland?
    a. 20 mensen per vierkante meter.
    B 15 mensen per vierkante meter.
    c. 25 mensen per vierkante meter.
    D alle beweringen zijn onjuist.

    29.Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Finland?
    a. 2 uur.
    b. geen tijdsverschil.
    C 1 uur.
    D alleen in de zomer , 1 uur verschil.

    30.Hoeveel uren gaan Finnen naar school?
    a. 1000 uren.
    B 900 uren.
    C 1200 uren.
    D 800 uren.
    Laatst gewijzigd door *An*; 16-02-12 om 21:12.
    Ik zal mezelf niet snel voorbij rennen, daar is mijn conditie veel te slecht voor!

  5. #5

    Standaard Re: Opdracht 4 vragenspel team 2

    Portugal
    1D
    2 D
    3D
    4B
    5A
    6C
    7D
    8A
    9B
    10D
    11C
    12D
    13D
    14B
    15D
    16A
    17D
    18C
    19D
    20A
    21B
    22C
    23A
    24C
    25A
    26D
    27C
    28C
    29A
    30B
    It's my life, take it or leave it......
    Discover wildlife: have kids!

  6. #6

    Standaard Re: Opdracht 4 vragenspel team 2

    Finland

    1C
    2A
    3A
    4D
    5D
    6B
    7D
    8C
    9C
    10A
    11A
    12C
    13A
    14D
    15D
    16D
    17C
    18C
    19A
    20B
    21B
    22C
    23B
    24D
    25C
    26D
    27A
    28B
    29A
    30D

+ Nieuwe reactie

Bladwijzers

Forumrechten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag je berichten niet wijzigen
  •