welke bloem ben jij

zet 'm op ! wat ben jij? http://en.what-character-are-you.com/d/en/61/0.html

Lees meer

hele maffe advertenties op internet

http://brekend.nl/2014/07/28/20-x-krom-lachen-om-internetadvertenties/

Lees meer

Transseksueel in Zweden kan voortaan door het...

Zweden is officieel een nieuw woord rijker. En niet zomaar een: de Zweedse taal kent vanaf nu een geslachtsneutraal persoonlijk voornaamwoord dat transseksuelen kunnen gebruiken http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3705932/2014/07/30/Transseksueel-in-Zweden-kan-voortaan-door-het-leven-als-het.dhtml bron Volkskrant

Lees meer

Datingsite geeft toe: 'Wij experimenteren met...

Datingsite OKCupid heeft onthuld dat ze heeft geëxperimenteerd met haar gebruikers. Zo zijn de 'verkeerde' mensen bijvoorbeeld aan elkaar gekoppeld om te kijken of ze toch met elkaar in contact zouden treden http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1974921/2014/07/29/Datingsite-geeft-toe-Wij-experimenteren-met-mensen.dhtml bron hln.be

Lees meer

Hoe gaat het nu?

Hoe gaat het nu? Ja hoe gaat het? Dat is een goede vraag. Eerlijk gezegd, want ik wil graag eerlijk zijn, omdat ik daar voor mijzelf het meeste mee opschiet. Maar wat is eerlijk? Wat als er zoveel in je omgaat, dat je niet goed weet wat het is, en wat jij vind, omdat het zo tegenstrijdig voelt. De twijfel…..die het gevoel versterkt dat er misschien een niet welkome gast in je lichaam huist. En...

Lees meer

Maak kennis met de Nigeriaanse prins die jou...

regelmatig deel ik met jullie artikelen uit de Correspondent. Ze zijn lang, ze zijn goed. En wat oplichting op het wereldwijde web betreft: kan je niet goed genoeg geiinformeerd zijn! Op de eerste foto’s die ik van hem zie, kijkt hij recht in de camera. Uitdagend. Uitnodigend. Het zijn selfies, waarschijnlijk genomen met de computer waar hij een groot deel van de dag achter zit. Op één van...

Lees meer
Content Slider provided by vBSlider v3.0.1 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
+ Nieuwe reactie
Resultaten 1 tot 3 van 3

Topic: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

  1. #1

    Standaard Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Aan de hand van de fooiendiscussie in een ander topic, hier een nieuw topic over hoe bazen in de horeca soms met personeel omgaan... Of bazen in andere bedrijven, natuurlijk.

    Zo heb ik ook ooit in een tearoom gewerkt in het wonderschone Veere, waar de baas 's ochtends kwam om te openen en 's middags om af te sluiten, maar wel meedeelde in de fooienpot (en denk maar niet dat het werkte om de boel al onderling te verdelen voor hij langskwam)... Toen ik hoorde dat in het hoogseizoen de meiden soms wel 13 uur aan een stuk moesten werken zonder pauze, en ik al merkte dat in het voorseizoen dat ook al die kant op ging, ben ik snel iets anders gaan zoeken. Een paar rare dingen: Als je je brood tussendoor op wilde eten, moest je naar de wc (pauze mocht niet), je brood meesmokkelen en dat daar snel opeten. Je mocht als het rustig was, niet je eigen brood in het tosti-ijzer stoppen. Wat er aan het eind van de dag over was, werd allemaal weggegooid. Personeel mocht niéts meenemen. Op zich prima, maar het argument daarvoor was dat als personeel wat mee mocht nemen, ze niet meer hun best gingen doen om alles te verkopen. Dat slaat natuurlijk kant nog wal... En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zijn er hier nog meer mensen met dit soort ervaringen?
    Mama van Stefan (14 juni 2004) en Thomas (14 januari 2009)

  2. #2

    Standaard Re: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Nee, dat soort dingen heb ik nog nooit mee gemaakt.

    Mijn eerste baan, deelde we met z'n allen, ik werkte toen pas 30 uur week en kreeg wel minder dan een fter, maar dat is logisch.

    13 uur werken doen wij vaak maar we nemen wel gewoon pauze en ik ben verplicht om ons personeel ook pauze te geven dat is tegenwoordig allemaal wettelijk bepaald.
    En als ze zulke lange dagen maken worden ze door ons gevoederd, dan wel bij een crewcatering dan wel in de vorm van munten geven zodat ze daar wat voor kunnen kopen op het festival terrein.
    Over gebleven voedsel gooien wij ook weg, personeel mag niks mee naar huis nemen maar ook dat heeft tegenwoordig te maken met de strenge wetgeving, aangezien je dan de 2 uur norm niet meer kunt borgen en er zal er maar eens eentje ziek worden.

  3. #3

    Standaard Re: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Ik heb ook in een bedrijfsrestaurant gewerkt via een cateraar, nou dat was helemaal bikkelen hoor.
    Er werd mij gezegd dat er 100 man kwamen tussen de middag, dus ik als fulltime kracht en er een bij die 4 uur per dag werkte.
    Helaas bleken het 250 personen te zijn die kwamen eten. Daarbij moest 'smorgens voor 9 uur de bestelling gedaan worden, voor 10 uur 7 koffiezetapparaten die uit elkaar gehaald moesten worden, schoongemaakt en bijgevuld, limonade automaat, snoepautomaat. Dan als een speer naar de bedrijfskantine en alles klaar maken met 2 personen voor de lunch, en niet alleen een belegd broodje, maar zelfs warme maaltijden werden geserveerd.Tussendoor ook nog luxe lunches op kamer serveren waar nodig.
    Aangegeven dat dit niet te doen is met 1,5 persoon, maar aangezien de cateraar een contract had afgesproken voor een goedkope prijs was er geen ruimte om extra personeel neer te zetten....na 10 dagen heb ik er de brui aan gegeven....over uitbuiters gesproken.

+ Nieuwe reactie

Bladwijzers

Forumrechten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag je berichten niet wijzigen
  •