+ Nieuwe reactie
Resultaten 1 tot 3 van 3

Topic: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

  1. Back To Top    #1
    Filmster Avatar van zeester
    Lid sinds
    Feb 2005
    Reacties
    6.300
    Post waarderingen
    Blogposts
    1

    Standaard Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Aan de hand van de fooiendiscussie in een ander topic, hier een nieuw topic over hoe bazen in de horeca soms met personeel omgaan... Of bazen in andere bedrijven, natuurlijk.

    Zo heb ik ook ooit in een tearoom gewerkt in het wonderschone Veere, waar de baas 's ochtends kwam om te openen en 's middags om af te sluiten, maar wel meedeelde in de fooienpot (en denk maar niet dat het werkte om de boel al onderling te verdelen voor hij langskwam)... Toen ik hoorde dat in het hoogseizoen de meiden soms wel 13 uur aan een stuk moesten werken zonder pauze, en ik al merkte dat in het voorseizoen dat ook al die kant op ging, ben ik snel iets anders gaan zoeken. Een paar rare dingen: Als je je brood tussendoor op wilde eten, moest je naar de wc (pauze mocht niet), je brood meesmokkelen en dat daar snel opeten. Je mocht als het rustig was, niet je eigen brood in het tosti-ijzer stoppen. Wat er aan het eind van de dag over was, werd allemaal weggegooid. Personeel mocht niéts meenemen. Op zich prima, maar het argument daarvoor was dat als personeel wat mee mocht nemen, ze niet meer hun best gingen doen om alles te verkopen. Dat slaat natuurlijk kant nog wal... En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zijn er hier nog meer mensen met dit soort ervaringen?
    Mama van Stefan (14 juni 2004) en Thomas (14 januari 2009)

  2. Back To Top    #2
    Superster
    Lid sinds
    Dec 2005
    Reacties
    13.073
    Post waarderingen

    Standaard Re: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Nee, dat soort dingen heb ik nog nooit mee gemaakt.

    Mijn eerste baan, deelde we met z'n allen, ik werkte toen pas 30 uur week en kreeg wel minder dan een fter, maar dat is logisch.

    13 uur werken doen wij vaak maar we nemen wel gewoon pauze en ik ben verplicht om ons personeel ook pauze te geven dat is tegenwoordig allemaal wettelijk bepaald.
    En als ze zulke lange dagen maken worden ze door ons gevoederd, dan wel bij een crewcatering dan wel in de vorm van munten geven zodat ze daar wat voor kunnen kopen op het festival terrein.
    Over gebleven voedsel gooien wij ook weg, personeel mag niks mee naar huis nemen maar ook dat heeft tegenwoordig te maken met de strenge wetgeving, aangezien je dan de 2 uur norm niet meer kunt borgen en er zal er maar eens eentje ziek worden.

  3. Back To Top    #3
    Gedeactiveerd
    Lid sinds
    Dec 2009
    Reacties
    5.106
    Post waarderingen
    Blogposts
    8

    Standaard Re: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Ik heb ook in een bedrijfsrestaurant gewerkt via een cateraar, nou dat was helemaal bikkelen hoor.
    Er werd mij gezegd dat er 100 man kwamen tussen de middag, dus ik als fulltime kracht en er een bij die 4 uur per dag werkte.
    Helaas bleken het 250 personen te zijn die kwamen eten. Daarbij moest 'smorgens voor 9 uur de bestelling gedaan worden, voor 10 uur 7 koffiezetapparaten die uit elkaar gehaald moesten worden, schoongemaakt en bijgevuld, limonade automaat, snoepautomaat. Dan als een speer naar de bedrijfskantine en alles klaar maken met 2 personen voor de lunch, en niet alleen een belegd broodje, maar zelfs warme maaltijden werden geserveerd.Tussendoor ook nog luxe lunches op kamer serveren waar nodig.
    Aangegeven dat dit niet te doen is met 1,5 persoon, maar aangezien de cateraar een contract had afgesproken voor een goedkope prijs was er geen ruimte om extra personeel neer te zetten....na 10 dagen heb ik er de brui aan gegeven....over uitbuiters gesproken.

+ Nieuwe reactie

Gerelateerde topics

  1. Snel duidelijkheid uitbuiting A2
    Door felice in forum Nieuws
    Reacties: 0
    Laatste reactie: 05-10-13, 19:06
  2. Pensioenplan ontziet zware beroepen
    Door liena in forum Nieuws
    Reacties: 0
    Laatste reactie: 06-12-11, 20:15
  3. Schoonmaakbedrijf verdacht van uitbuiting
    Door liena in forum Nieuws
    Reacties: 0
    Laatste reactie: 21-02-11, 19:49

Bladwijzers

Forumrechten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag je berichten niet wijzigen
  •