Keuze stress

Een tijdje terug had ik me opgegeven als bloeddonor. Ik werd daarop aangesproken, en als ik de mensheid kan redden, dan zal ik het niet laten. Dus ik gaf me op, ook al word ik lichtelijk onpasselijk van naalden die in aderen ( mijn aderen) worden geprikt. Maar goed, je wordt niet zomaar een held. Vorige week werd ik gebeld: ze...

Lees meer

absoluut, maar danook absoluut mislukte kiss-cam's

hier vind je een heel serie met hilarische , afstotende en grappige kiss-cam's http://www.funnyordie.com/lists/54dd217617/gifs-most-hilarious-kiss-cam-goofs-ever

Lees meer

Vrouwen en mannen hebben andere nachtmerries

Researchers van de Universiteit van Montréal in Canada hebben ontdekt dat vrouwen en mannen andere nachtmerries hebben. Vrouwen hebben nachtmerries over persoonlijke situaties: ruzie met de partner, een conflict met schoonmoeder of kinderen. http://nl.metrotime.be/2014/04/23/must-read/vrouwen-en-mannen-hebben-andere-nachtmerries/ bron metrotime.be

Lees meer

Artikel: Recept van de dag

Je kan deze pagina zien op http://vrouwenpower.nl/content/781-Recept-van-de-dag?

Lees meer

Borstverkleining

Hi All, Ik ben nieuw hier en twijfel al jaren over een borstverkleining. Het is bij mij eerder emotioneel dan fysiek van aard waardoor ik het nooit aangedurfd heb. Ben ook bang dat ik het niet vergoed krijg. Ik vind mijn borsten gewoon niet in verhouding met de rest van mijn lichaam waardoor ik dik lijk en dat maakt me onzeker. Ook met kleding is het echt een ramp! Ik vroeg me af of iemand...

Lees meer

Artikel: De sojamaffia.Deel 2 door Irene de Vreede

Je kan deze pagina zien op http://vrouwenpower.nl/content/788-De-sojamaffia-Deel-2-door-Irene-de-Vreede?

Lees meer
Content Slider provided by vBSlider v3.0.1 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
+ Nieuwe reactie
Resultaten 1 tot 3 van 3

Topic: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

  1. #1

    Standaard Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Aan de hand van de fooiendiscussie in een ander topic, hier een nieuw topic over hoe bazen in de horeca soms met personeel omgaan... Of bazen in andere bedrijven, natuurlijk.

    Zo heb ik ook ooit in een tearoom gewerkt in het wonderschone Veere, waar de baas 's ochtends kwam om te openen en 's middags om af te sluiten, maar wel meedeelde in de fooienpot (en denk maar niet dat het werkte om de boel al onderling te verdelen voor hij langskwam)... Toen ik hoorde dat in het hoogseizoen de meiden soms wel 13 uur aan een stuk moesten werken zonder pauze, en ik al merkte dat in het voorseizoen dat ook al die kant op ging, ben ik snel iets anders gaan zoeken. Een paar rare dingen: Als je je brood tussendoor op wilde eten, moest je naar de wc (pauze mocht niet), je brood meesmokkelen en dat daar snel opeten. Je mocht als het rustig was, niet je eigen brood in het tosti-ijzer stoppen. Wat er aan het eind van de dag over was, werd allemaal weggegooid. Personeel mocht niéts meenemen. Op zich prima, maar het argument daarvoor was dat als personeel wat mee mocht nemen, ze niet meer hun best gingen doen om alles te verkopen. Dat slaat natuurlijk kant nog wal... En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zijn er hier nog meer mensen met dit soort ervaringen?
    Mama van Stefan (14 juni 2004) en Thomas (14 januari 2009)

  2. #2

    Standaard Re: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Nee, dat soort dingen heb ik nog nooit mee gemaakt.

    Mijn eerste baan, deelde we met z'n allen, ik werkte toen pas 30 uur week en kreeg wel minder dan een fter, maar dat is logisch.

    13 uur werken doen wij vaak maar we nemen wel gewoon pauze en ik ben verplicht om ons personeel ook pauze te geven dat is tegenwoordig allemaal wettelijk bepaald.
    En als ze zulke lange dagen maken worden ze door ons gevoederd, dan wel bij een crewcatering dan wel in de vorm van munten geven zodat ze daar wat voor kunnen kopen op het festival terrein.
    Over gebleven voedsel gooien wij ook weg, personeel mag niks mee naar huis nemen maar ook dat heeft tegenwoordig te maken met de strenge wetgeving, aangezien je dan de 2 uur norm niet meer kunt borgen en er zal er maar eens eentje ziek worden.

  3. #3

    Standaard Re: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Ik heb ook in een bedrijfsrestaurant gewerkt via een cateraar, nou dat was helemaal bikkelen hoor.
    Er werd mij gezegd dat er 100 man kwamen tussen de middag, dus ik als fulltime kracht en er een bij die 4 uur per dag werkte.
    Helaas bleken het 250 personen te zijn die kwamen eten. Daarbij moest 'smorgens voor 9 uur de bestelling gedaan worden, voor 10 uur 7 koffiezetapparaten die uit elkaar gehaald moesten worden, schoongemaakt en bijgevuld, limonade automaat, snoepautomaat. Dan als een speer naar de bedrijfskantine en alles klaar maken met 2 personen voor de lunch, en niet alleen een belegd broodje, maar zelfs warme maaltijden werden geserveerd.Tussendoor ook nog luxe lunches op kamer serveren waar nodig.
    Aangegeven dat dit niet te doen is met 1,5 persoon, maar aangezien de cateraar een contract had afgesproken voor een goedkope prijs was er geen ruimte om extra personeel neer te zetten....na 10 dagen heb ik er de brui aan gegeven....over uitbuiters gesproken.

+ Nieuwe reactie

Bladwijzers

Forumrechten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag je berichten niet wijzigen
  •