Oma opname

Het gaat al maanden slechter met mijn oma door verschilende oorzaken. Eerst leek het goed op te vangen door de thuiszorg alleen verslechterde situatie snel. Grote probleem was dat zij elke vorm van opname of dagbesteding weigerde dus dan sta je machteloos omdat zij nog redelijk bij de te tijd is. Voor zo ver mogelijk dat nog kan op hoge leeftijd. Alleen de zorg werd zwaarder en er was al...

Lees meer

Artikel: Hoe kies ik de perfecte jongensfiets?...

Je kan deze pagina zien op http://vrouwenpower.nl/content/959-Hoe-kies-ik-de-perfecte-jongensfiets-Door-Vivienne-We?

Lees meer

Krachtige zonnestorm miste aarde op een haar

Een krachtige zonnestorm heeft de aarde twee jaar geleden maar net gemist. Hij zou alle elektrische circuits verstoord kunnen hebben en "de hedendaagse beschaving naar de 18de eeuw kunnen terug geslingerd hebben". Dat meldt het Amerikaans ruimtevaartagentschap Nasa. http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/wetenschap/1.2042508 bron

Lees meer

Lichtjaar

Naar aanleiding van het nieuwsbericht over de zonnestorm even een paar leuke eenvoudige rekensommetjes. De gemiddelde afstand van de aarde tot de zon is ongeveer 150 miljoen km. De lichtsnelheid is 300km/s. Een eenvoudig rekensommetje leert dat het licht er 150.000.000/300.000 = 500s over doet om vanaf de zon de aarde te bereiken, iets meer dan 8 minuten. Iedereen heeft weleens het begrip...

Lees meer

Artikel: Recept van de dag

Je kan deze pagina zien op http://vrouwenpower.nl/content/961-Recept-van-de-dag?

Lees meer

Zomaar een geluksmomentje

Het is 8 uur in de ochtend als ik met de hond uitga. Het is grote vakantie dus de scholen zijn dicht: het is stil in de wijk. Ondanks dat het een drukke wijk is, waan in me even alleen op het smalle fietspad wat de wijk doorsnijdt. Het is nog vroeg en fris buiten, ik ruik de aarde, zie de zon door de blaadjes van de bomen schijnen. Dan komt er een jonge vrouw op de fiets me tegemoet rijden.Ze...

Lees meer
Content Slider provided by vBSlider v3.0.1 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
+ Nieuwe reactie
Resultaten 1 tot 3 van 3

Topic: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

  1. #1

    Standaard Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Aan de hand van de fooiendiscussie in een ander topic, hier een nieuw topic over hoe bazen in de horeca soms met personeel omgaan... Of bazen in andere bedrijven, natuurlijk.

    Zo heb ik ook ooit in een tearoom gewerkt in het wonderschone Veere, waar de baas 's ochtends kwam om te openen en 's middags om af te sluiten, maar wel meedeelde in de fooienpot (en denk maar niet dat het werkte om de boel al onderling te verdelen voor hij langskwam)... Toen ik hoorde dat in het hoogseizoen de meiden soms wel 13 uur aan een stuk moesten werken zonder pauze, en ik al merkte dat in het voorseizoen dat ook al die kant op ging, ben ik snel iets anders gaan zoeken. Een paar rare dingen: Als je je brood tussendoor op wilde eten, moest je naar de wc (pauze mocht niet), je brood meesmokkelen en dat daar snel opeten. Je mocht als het rustig was, niet je eigen brood in het tosti-ijzer stoppen. Wat er aan het eind van de dag over was, werd allemaal weggegooid. Personeel mocht niéts meenemen. Op zich prima, maar het argument daarvoor was dat als personeel wat mee mocht nemen, ze niet meer hun best gingen doen om alles te verkopen. Dat slaat natuurlijk kant nog wal... En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zijn er hier nog meer mensen met dit soort ervaringen?
    Mama van Stefan (14 juni 2004) en Thomas (14 januari 2009)

  2. #2

    Standaard Re: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Nee, dat soort dingen heb ik nog nooit mee gemaakt.

    Mijn eerste baan, deelde we met z'n allen, ik werkte toen pas 30 uur week en kreeg wel minder dan een fter, maar dat is logisch.

    13 uur werken doen wij vaak maar we nemen wel gewoon pauze en ik ben verplicht om ons personeel ook pauze te geven dat is tegenwoordig allemaal wettelijk bepaald.
    En als ze zulke lange dagen maken worden ze door ons gevoederd, dan wel bij een crewcatering dan wel in de vorm van munten geven zodat ze daar wat voor kunnen kopen op het festival terrein.
    Over gebleven voedsel gooien wij ook weg, personeel mag niks mee naar huis nemen maar ook dat heeft tegenwoordig te maken met de strenge wetgeving, aangezien je dan de 2 uur norm niet meer kunt borgen en er zal er maar eens eentje ziek worden.

  3. #3

    Standaard Re: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Ik heb ook in een bedrijfsrestaurant gewerkt via een cateraar, nou dat was helemaal bikkelen hoor.
    Er werd mij gezegd dat er 100 man kwamen tussen de middag, dus ik als fulltime kracht en er een bij die 4 uur per dag werkte.
    Helaas bleken het 250 personen te zijn die kwamen eten. Daarbij moest 'smorgens voor 9 uur de bestelling gedaan worden, voor 10 uur 7 koffiezetapparaten die uit elkaar gehaald moesten worden, schoongemaakt en bijgevuld, limonade automaat, snoepautomaat. Dan als een speer naar de bedrijfskantine en alles klaar maken met 2 personen voor de lunch, en niet alleen een belegd broodje, maar zelfs warme maaltijden werden geserveerd.Tussendoor ook nog luxe lunches op kamer serveren waar nodig.
    Aangegeven dat dit niet te doen is met 1,5 persoon, maar aangezien de cateraar een contract had afgesproken voor een goedkope prijs was er geen ruimte om extra personeel neer te zetten....na 10 dagen heb ik er de brui aan gegeven....over uitbuiters gesproken.

+ Nieuwe reactie

Bladwijzers

Forumrechten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag je berichten niet wijzigen
  •