Zorgautoriteit moet op de schop

De verhouding tussen het ministerie van VWS en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet grondig worden herzien. Er is nu sprake van ongewenste verwevenheid van het ministerie en de NZa http://nos.nl/artikel/693448-zorgautoriteit-moet-op-de-schop.html bron NOS

Lees meer

maak je oude t-shirt weer modern

pak een oud tshirt, scheur een keer links om , scheur een keer rechtsom, en.......je bent weer helemaal 2014! http://diply.com/different-solutions/turn-that-old-shirt-into-an-awesome-fashion-statement-with/49709 bron Froot

Lees meer

Vraag aan leden die veel via een tablet op VP...

Omdat in het team weinig mensen zitten die een tablet gebruiken, zit ik even met de volgende vraag: als jij een tablet gebruikt, kun je dan een spelletje spelen? als jij een tablet gebruikt en je speelt nooit een spelletje, wil je dan voor ons even kijken of dat wel lukt? ( de link Spelletjes aanklikken is voldoende) Als je hier melding maakt, geef dan ook even aan op welk tablet je werkt

Lees meer

Artikel: Recept van de dag

Je kan deze pagina zien op http://vrouwenpower.nl/content/1019-Recept-van-de-dag?

Lees meer

Artikel: De tijd is een vriend! Door Gelukscoach...

Je kan deze pagina zien op http://vrouwenpower.nl/content/1017-De-tijd-is-een-vriend%21-Door-Gelukscoach?

Lees meer

geluksmomentje 6

Vanmorgen om 9 uur al aan het sjouwen met dozen en tafels, 2 nauwe trappen af: dochter lief komt terug uit Grunn, en wij halen alvast een auto met spullen. tafel steekt 3 keer vast in het trapgat ( zo leuk, die oude huizen )Tafelpoot maakt gaatje in de bekleding van het plafond van de auto.....hindert niet, is te repareren. We rijden een gezegende 2 en half uur: zetten de spullen zo lang in de...

Lees meer
Content Slider provided by vBSlider v3.0.1 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
+ Nieuwe reactie
Resultaten 1 tot 3 van 3

Topic: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

  1. #1

    Standaard Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Aan de hand van de fooiendiscussie in een ander topic, hier een nieuw topic over hoe bazen in de horeca soms met personeel omgaan... Of bazen in andere bedrijven, natuurlijk.

    Zo heb ik ook ooit in een tearoom gewerkt in het wonderschone Veere, waar de baas 's ochtends kwam om te openen en 's middags om af te sluiten, maar wel meedeelde in de fooienpot (en denk maar niet dat het werkte om de boel al onderling te verdelen voor hij langskwam)... Toen ik hoorde dat in het hoogseizoen de meiden soms wel 13 uur aan een stuk moesten werken zonder pauze, en ik al merkte dat in het voorseizoen dat ook al die kant op ging, ben ik snel iets anders gaan zoeken. Een paar rare dingen: Als je je brood tussendoor op wilde eten, moest je naar de wc (pauze mocht niet), je brood meesmokkelen en dat daar snel opeten. Je mocht als het rustig was, niet je eigen brood in het tosti-ijzer stoppen. Wat er aan het eind van de dag over was, werd allemaal weggegooid. Personeel mocht niéts meenemen. Op zich prima, maar het argument daarvoor was dat als personeel wat mee mocht nemen, ze niet meer hun best gingen doen om alles te verkopen. Dat slaat natuurlijk kant nog wal... En zo kan ik nog wel even doorgaan. Zijn er hier nog meer mensen met dit soort ervaringen?
    Mama van Stefan (14 juni 2004) en Thomas (14 januari 2009)

  2. #2

    Standaard Re: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Nee, dat soort dingen heb ik nog nooit mee gemaakt.

    Mijn eerste baan, deelde we met z'n allen, ik werkte toen pas 30 uur week en kreeg wel minder dan een fter, maar dat is logisch.

    13 uur werken doen wij vaak maar we nemen wel gewoon pauze en ik ben verplicht om ons personeel ook pauze te geven dat is tegenwoordig allemaal wettelijk bepaald.
    En als ze zulke lange dagen maken worden ze door ons gevoederd, dan wel bij een crewcatering dan wel in de vorm van munten geven zodat ze daar wat voor kunnen kopen op het festival terrein.
    Over gebleven voedsel gooien wij ook weg, personeel mag niks mee naar huis nemen maar ook dat heeft tegenwoordig te maken met de strenge wetgeving, aangezien je dan de 2 uur norm niet meer kunt borgen en er zal er maar eens eentje ziek worden.

  3. #3

    Standaard Re: Uitbuiting in de horeca (en andere beroepen) - wat is nog normaal?

    Ik heb ook in een bedrijfsrestaurant gewerkt via een cateraar, nou dat was helemaal bikkelen hoor.
    Er werd mij gezegd dat er 100 man kwamen tussen de middag, dus ik als fulltime kracht en er een bij die 4 uur per dag werkte.
    Helaas bleken het 250 personen te zijn die kwamen eten. Daarbij moest 'smorgens voor 9 uur de bestelling gedaan worden, voor 10 uur 7 koffiezetapparaten die uit elkaar gehaald moesten worden, schoongemaakt en bijgevuld, limonade automaat, snoepautomaat. Dan als een speer naar de bedrijfskantine en alles klaar maken met 2 personen voor de lunch, en niet alleen een belegd broodje, maar zelfs warme maaltijden werden geserveerd.Tussendoor ook nog luxe lunches op kamer serveren waar nodig.
    Aangegeven dat dit niet te doen is met 1,5 persoon, maar aangezien de cateraar een contract had afgesproken voor een goedkope prijs was er geen ruimte om extra personeel neer te zetten....na 10 dagen heb ik er de brui aan gegeven....over uitbuiters gesproken.

+ Nieuwe reactie

Bladwijzers

Forumrechten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag je berichten niet wijzigen
  •