VrouwenPower.nl - Alle Rechten Voorbehouden.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 15 van de 22

Onderwerp: Gebak en snoeprecepten uitwisselen

  1.    #1
    Gedeactiveerd
    Ingeschreven
    Sep 2004
    Berichten
    8.139
    Post waarderingen

    Standaard Gebak en snoeprecepten uitwisselen

    Karamel- pecan brownies



    Voor veel personen
    20 min. Voorbereidingstijd
    plus 55 min bakken

    375 gram zo puur mogelijke chocolade in stukjes
    375 gram roomboter, in blokjes
    500 gram suiker
    6 eieren
    merg van 3 vanillestokjes
    225 gram bloem
    1 theelepel zout
    250 gram fudge of karamel(zakje supermarkt)
    125 ml. Slagroom
    400 gram pecan noten
    125 gram pure chocolade, grof gehakt
    extra: hoog bakblik 20 X 20 cm of een grotere maat.


    Verwarm de oven voor op 180? C.
    Vet het bakblik in.
    Smelt de chocolade en boter au ? bain - marie.
    Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is.
    Klop de eieren en vanille schuimig in een schaal.
    Zeef in een andere schaal de bloem en voeg het zout toe.
    Laat het chocolademengsel wat afkoelen en klop er dan met een garde de suiker en de eieren door en spatel er vervolgens de bloem door.
    Schep de helft van het beslag in het bakblik en bak 25 min. tot het stevig aanvoelt.
    Smelt intussen de karamels en de slagroom in de magnetron of in een pan met dikke bodem.
    Roer glad.
    Voeg de helft van de pecannoten toe en smeer uit over de eerste brownie laag.
    Bestrooi met de pure chocolade, schep het overgebleven beslag erover en bestrooi met de rest van de pecannoten.
    Zet nog 25 min. In de oven, laat afkoelen en snij in vierkantjes

    Lekker, lekker !!!

  2.    #2
    . jaysen's Avatar
    Ingeschreven
    Sep 2004
    Berichten
    3.640
    Post waarderingen

    Standaard Re: recepten uitwisselen

    Mmmmh!!Het water loopt me al in de mond....
    !

  3.    #3
    Gedeactiveerd
    Ingeschreven
    Sep 2004
    Berichten
    8.139
    Post waarderingen

    Standaard Re: recepten uitwisselen

    Ik maak het dan ook zelden want ik kan er zelf niet afblijven. We snoepen dat met de familie (man of 20) binnen een kwartier op

  4.    #4
    Gedeactiveerd
    Ingeschreven
    Sep 2004
    Berichten
    8.139
    Post waarderingen

    Standaard Gebak en snoeprecepten uitwisselen

    Aangezien we al een ander receptentopic hebben is het misschien makkelijk en overzichtelijk om hier de gebak en snoeperij recepten te plaatsen.

    Pepernoten of kruidnoten

    100 gr boter
    125 gr bruine basterdsuiker
    250 gr zelfrijzend bakmeel
    2 theelepels speculaaskruiden
    mespuntje zout
    4 eetl melk

    Alle droge dingen mengen, dan de boter in klontjes snijden en met de melk door de droge dingen kneden. In het begin lijkt het niet te gaan plakken maar even volhouden.
    Als het een mooie bal is geworden deze 1 a 2 uur in plastic in de koelkast laten rusten.
    Daarna bolletjes draaien (leuk karwei voor de kinderen). Deze op een beboterde bakplaat op 160 graden ongeveer 15 min afbakken. Als ze uit de oven komen zijn ze nog zacht, pas bij het afkoelen harden ze uit.

  5.    #5
    .
    Ingeschreven
    Oct 2004
    Berichten
    454
    Post waarderingen

    Standaard Re: Gebak en snoeprecepten uitwisselen

    Hmmmmmm, zalig!!!!. Doe voor mij maar......




  6.    #6
    Gedeactiveerd
    Ingeschreven
    Sep 2004
    Berichten
    8.139
    Post waarderingen

    Standaard Re: Gebak en snoeprecepten uitwisselen

    Uit de volkskrant 12 juni 2001

    Rabarber taartje
    750 gr rabarber in stukjes gesneden
    3 eetl. bloem
    200 gr suiker

    Dit mengen en een half uurtje laten staan.

    Oven voorverwarmen op 180 graden
    100 gr walnoten 5 min roosteren in de oven.
    Walnoten laten afkoelen en dan fijnhakken.

    Kruimeldeeg:
    100 gr bloem
    50 gr bruine basterdsuiker
    50 gr gewone suiker
    half theelepeltje kaneel
    mespuntje zou
    100 gr boter in blokjes

    Meng de droge dingen goed door elkaar, wrijf de boter door het mengsel tot een kruimelig deeg. Voeg daarna de geroosterde walnoten erdoor.

    Schep het rabarbermengsel in een ingevet ondiep ovenschaaltje en verdeel het kruimelmengsel erover. Bak het geheel 45 min in het midden van de oven lichtbruin. Als het te donker dreigt te worden afdekken met zilverfolie.

    Dien het gerecht warm maar niet heet op en garneer met een bolletje vanille-ijs.




  7.    #7
    .
    Ingeschreven
    Feb 2005
    Berichten
    496
    Post waarderingen

    Standaard Re: Gebak en snoeprecepten uitwisselen


    ...in een tijdschrift bij de kapper, speciaal voor de gemakzuchtige chocoholics...

    Hemels chocotaartje

    200 gr pure chocolade
    200 gr boter
    350 gr suiker
    5 eieren
    1 eetlepel bloem
    voorverwarmde over op 190 graden
    kleine springvorm
    voor garneren geraspte witte chocolade

    Smelt choco in een wat grotere pan, roer suiker erdoorheen en neem van het vuur (de suiker hoeft niet opgelost te zijn). Af laten koelen en 1 voor 1 de eieren erbij roeren/mixen. Bloem erbij tot egaal deeg. In de springvorm zo'n 20 minuten bakken; in het midden moet het zacht en vochtig blijven, terwijl de bovenkant droog en knapperig is en een beetje kapotgaat. Chocorasp eroverheen om de indruk te wekken dat hier echt heel veel werk in zit, iets laten afkoelen en smullen maar....! Vooral het contrast zachte binnenkant en knapperige korst is iets waar je mij 's nachts voor kunt wekken...

    Succes!
    [url=http://www.TickerFactory.com/]<br />[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;6/st/20060309/n/Lieverd/dt/6/k/167c/age.png[/img]<br />[/url]<br />[url=http://www.TickerFactory.com/]<br />[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10725;127/st/20040617/n/Kleine+vent/dt/6/k/8317/age.png[/img]<br />[/url]

  8.    #8
    .
    Ingeschreven
    Feb 2005
    Berichten
    496
    Post waarderingen

    Standaard Re: Gebak en snoeprecepten uitwisselen


    Bloemetje, heb een vraag over jouw brownie recept; dat zakje fudge of karamel, ligt dat bij de bakafdeling of bedoel je iets van de snoepafdeling? Ik heb gisteren gezocht bij de bakafdeling van de AH maar kon daar niks vinden en vond het risico te groot iets van de snoepafdeling mee te nemen. Heb je anders een merknaam of iets dergelijks? Dankje!

    PS trouwens wel erg goed voor mijn lijn dat ik dat dit weekend niet kon maken :P
    [url=http://www.TickerFactory.com/]<br />[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;6/st/20060309/n/Lieverd/dt/6/k/167c/age.png[/img]<br />[/url]<br />[url=http://www.TickerFactory.com/]<br />[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10725;127/st/20040617/n/Kleine+vent/dt/6/k/8317/age.png[/img]<br />[/url]

  9.    #9
    .
    Ingeschreven
    Feb 2005
    Berichten
    496
    Post waarderingen

    Standaard Re: Gebak en snoeprecepten uitwisselen


    hmmm... ik realiseer me net dat ik het chocotaartje zonder de boter heb gemaakt en dat hij heel goed smaakte... Ik zal laten weten of hij "hemelser" is met alle calorieen van 200 gr boter....
    [url=http://www.TickerFactory.com/]<br />[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;6/st/20060309/n/Lieverd/dt/6/k/167c/age.png[/img]<br />[/url]<br />[url=http://www.TickerFactory.com/]<br />[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10725;127/st/20040617/n/Kleine+vent/dt/6/k/8317/age.png[/img]<br />[/url]

  10.    #10
    . pepe's Avatar
    Ingeschreven
    Sep 2004
    Locatie
    Schiedam, Netherlands, Netherlands
    Berichten
    2.596
    Post waarderingen

    Standaard Re: Gebak en snoeprecepten uitwisselen

    Witte-chocoladefudge met pistachenoten ?

    Ingredi?nten: Boter om in te vetten; 350 gr basterdsuiker; 30 gr ongezouten boter; snufje zout; 1 1/4 dl gecondendenseerde melk; 1 vanillestokje; 300 gr witte chocolade ( fijngehakt); 80 gram pistachenoten.?

    Hulpmiddelen:? vierkante bakvorm van 18 cm.?

    Voorbereiding:? Vet de bakvorm in met boter.?

    Bereidingswijze:? Doe de suiker, boter, zout en de gecondenseerde melk in een pan. Splijt het vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes er met een scherp mesje uit, en doe ze samen met het stokje in de pan. Breng het mengsel op matig vuur, onder voortdurend roeren met een pollepel aan de kook. Temper het vuur en laat het 5 min sudderen, blijf roeren. Haal de pan van het vuur en verwijder het vanille stokje, Roer de chocolade erdoor tot hij volledig is gesmolten en een gladde saus is ontstaan., Voeg de pistache noten toe en schenk het mengsel in de bakvorm. Zet de fugde in de koelkast tot hij hard is geworden.?
    Serveertips:? Snijd de fudge in vierkantjes en serveer ze in papieren petit-fours bakjes.?
    ? ? ?




  11.    #11
    .
    Ingeschreven
    Feb 2005
    Berichten
    496
    Post waarderingen

    Standaard Re: Gebak en snoeprecepten uitwisselen


    Die caramel-pecan brownies van Bloemetje zijn waanzinnig lekker! Een van de weinige recepten ook die lekker blijven als ze afgekoeld zijn... Mede namens mijn sportschool; bedankt Bloemetje!!

    Die karamels vind je trouwens in het snoepvak; er liggen repen karamel in geel-rode verpakking...
    [url=http://www.TickerFactory.com/]<br />[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;53;6/st/20060309/n/Lieverd/dt/6/k/167c/age.png[/img]<br />[/url]<br />[url=http://www.TickerFactory.com/]<br />[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10725;127/st/20040617/n/Kleine+vent/dt/6/k/8317/age.png[/img]<br />[/url]

  12.    #12
    Gedeactiveerd
    Ingeschreven
    Sep 2004
    Berichten
    8.139
    Post waarderingen

    Standaard Re: Gebak en snoeprecepten uitwisselen


    Er zijn ook zakjes met Fudge op de snoepafdeling. Beetje oranje/gelige kleur met roodbruinige letters van Lonka.

    Fijn dat ie zo lekker is/was Bordje!

  13.    #13
    . zeester's Avatar
    Ingeschreven
    Feb 2005
    Berichten
    6.285
    Post waarderingen
    Blog Berichten
    1

    Standaard Re: Gebak en snoeprecepten uitwisselen


    Ik heb de door Bordje gebakken caramel-brownies van Bloemetje ook mogen proeven. H??rlijk
    Mama van Stefan (14 juni 2004) en Thomas (14 januari 2009)

  14.    #14
    . Amber's Avatar
    Ingeschreven
    Oct 2004
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    945
    Post waarderingen

    Standaard Re: Gebak en snoeprecepten uitwisselen

    Oei oei oei, die brownies klinken heerlijk zeg. Ik moet ze maar gewoon niet maken... tenzij ik heel veel bezoek krijg natuurlijk!

  15.    #15
    . Amber's Avatar
    Ingeschreven
    Oct 2004
    Locatie
    Nederland
    Berichten
    945
    Post waarderingen

    Standaard Re: Gebak en snoeprecepten uitwisselen

    He he, vandaag waren we met veel mensen, dus kon ik ze eindelijk maken (de brownies dus). Het paste trouwens net niet in een schaal van 20x30. Maar jemig, wat is dat smullen! O en ik had er 200 gram noten in gedaan en dat was ook wel genoeg vond ik, kon er de hele tussenlaag en boven kant mee bedekken.

Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste

Gelijkaardige Onderwerpen

  1. Gezond gebak / taart?
    Door Karin277 in forum Eten & drinken
    Reacties: 3
    Laatste Bericht: 17-04-12, 14:36
  2. recepten voor gebak/taart !!!
    Door kleinevriend in forum Eten & drinken
    Reacties: 52
    Laatste Bericht: 15-05-08, 06:41
  3. recepten uitwisselen
    Door pepe in forum Eten & drinken
    Reacties: 216
    Laatste Bericht: 29-04-08, 21:24
  4. Recepten uitwisselen
    Door ForumFox in forum De humor-hoek
    Reacties: 0
    Laatste Bericht: 07-02-08, 19:29

Bladwijzers

Forum Rechten

  • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
  • Je mag geen reacties plaatsen
  • Je mag geen bijlagen toevoegen
  • Je mag jouw berichten niet wijzigen
  •