recept: Aardappelwaaiers uit de oven

Zoek een recept






Filter Aantal personen
Filter Keuken
Filter Geschikt voor:
Filter Moeilijkheidsgraad
Filter Bevat
Filter Kleur
Filter Land
Filter Soort wijn
Filter Past bij:

Recepten Statistieken

Recepten statistieken Categorie?n: 13, recepten: 1313, Reacties: 2789, Totaal aantal keer bekeken: 490.022
  1. Categorie
    Bijgerecht
    Bekeken
    642
    Reacties
    1
     

    Aardappelwaaiers uit de oven

    Aantal personen
    4
    Voorbereidingstijd (min).
    25
    Totale bereidingstijd (min.)
    60
    Ingredi?nten

    AH-variant:
    - 18 pommes culinair
    - 150 g grano padano (kaas), in plakken geschaafd
    - 25 g boter
    - 50 ml olijfolie extra vierge met truffelaroma (flesje a 250 ml)

    Mijn eigen jarenlange variant:
    - Een aantal vastkokende aardappelen
    - klein beetje olijfolie
    - geraspte kaas
    - italiaanse kruiden
    Keuken
    Hollands
    Moeilijkheidsgraad
    Voor beginners
    Bevat
    N.v.t.
    AH-variant: Verwarm de oven voor op 200 ?C. Boen de aardappels goed schoon. Snijd elke aardappel aan ??n kant in, met telkens enkele millimeters tussenruimte. Snijd de aardappel net niet helemaal door; de schijfjes moeten aan de onderkant vast blijven zitten. Steek enkele plakken kaas in de ingesneden aardappels. Smelt de boter in enkele seconden in de magnetron en roer deze door de truffelolie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kwast elke aardappel in met het oliemengsel (ook tussen de schijfjes) en zet ze in een ingevette ovenschaal. Laat de aardappels in de oven in 1 uur gaar worden.

    Tip Je kunt heel gemakkelijk voorkomen dat je de aardappels te ver insnijdt, door ze tijdens het snijden op een lepel te leggen. De holling van de lepel zorgt ervoor dat je niet kunt uitschieten.

    Mijn variant: Verwarm de oven voor op 200 ?C. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze met de platte kant op de snijplank, en snijd elke aardappel aan ??n kant in, met telkens enkele millimeters tussenruimte. Snijd de aardappel net niet helemaal door; de schijfjes moeten aan de onderkant vast blijven zitten. Leg de waaiers op een ingevette bakplaat. Schenk wat olijfolie in een bakje, en smeer met een kwastje wat olijfolie over de aardappelwaaiers. Strooi er dan een klein beetje geraspte kaas over (let op: heel zuinig zijn!), en vervolgens wat italiaanse kruiden. Bak de waaiers in de oven in ongeveer 50 minuten gaar.


    Geschikt voor:
    Vegetari?rs
    Bron
    www.ah.nl en m'n moeder (al een jarenoud recept bij ons thuis)


Reacties op recept: Aardappelwaaiers uit de oven
  1. Back To Top   

    Standaard Re: KERSTRECEPT: Aardappelwaaiers uit de oven

    o ik zat al te watertanden toen ik ze in de Allerhande zag staan, ga ik zeker maken !